Gyógyító leves
Ebben a blogbejegyzésben meg szeretném osztani veletek az egyik család által legkedveltebb leves receptjét. Nem másról van szó, mint a köménymaglevesről, sokaknak ismerős lehet, aki már evett ilyet az biztos tudja, hogy mennyire jó érzés elfogysztani és például ha gyomorproblémával küzdünk nagyon sokat segíthet pillanatok alatt.
Hozzávalók 4 személyre:
- kevés napraforgó olaj
- 1 hagyma
- 2 ek köménymag
- 1 ek liszt
- só, bors, vegeta ízlés szerint
- 1 kvk piros paprika
- 750 ml víz
Elkészítés:
A hagymát feldarabolva megpirítjuk, közben hozzáadjuk a köménymagot, majd jól összekeverjük. Mikor már érzik a köménymag pergelt illata, hozzáadjuk a lisztet. Egy csomósabb "masszát" fogunk kapni, de ne ijedjünk meg, kavarjuk jól össze, majd öntsünk fel vízzel az egészet. Sózzuk, borsozzuk, majd lefödve főzzük kb. 15-20 percig. Ezek után kóstolás következik, ezt sose hagyjuk ki, mert igen fontos, ilyenkor még alakíthatunk a levesünkön.
Mikor jól megfőtt a hagyma, elég puha, akkor veszünk egy szűrőkanalat, majd az egész levest átszűrjük, úgy, hogy ne maradjon egy egészben hagyott köménymag sem benne. Ezek után készen is vagyunk.
Tálaljuk, majd levesgyönggyel vagy pirítóssal fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!💗
Köszönöm, hogy elolvastad a cikkem! Ha továbbra is szeretnél recepteket olvasni a blogomon, jelezd egy hozzászólással!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése